Hart voor Peelo


Al een aantal jaren zijn de zondagse sportavonden van Hart voor Peelo niet meer weg te denken uit de wijk.

Ooit, in 2012 werd door de GKV Assen Peelo in samenwerking met AIA (Athletes in Action) een sportweek georganiseerd in Peelo op het grote grasveld achter de sporthal. Heel erg leuk en goed bezocht! Maar het kostte veel voorbereiding, energie en mankracht. En na die ene week was het afgelopen.

Wat zou er mooier zijn dan een vervolg, maar dan op een wat makkelijker te organiseren manier.Zo ontstonden in 2013 de sportavonden op het veld achter de sporthal, naast de Scharmbarg.
En nog iets later ontstond ook de naam, “Hart voor Peelo”.

Want dat is waar we voor willen gaan: onze eigen wijk Peelo. Sinds 2015 staat hier onze kerk, het Noorderlicht. We willen niet alleen een kerkgebouw hebben, we willen vooral kerk ZIJN in onze wijk. We willen de mensen zien, ze leren kennen, contact leggen en er voor ze zijn. We geloven dat we in die contacten iets kunnen uitstralen van Gods liefde voor mensen.

Elk jaar starten we in de meivakantie met een aantal dagdelen voor de basisschooljeugd. Heerlijk spelen samen, voetballen, nieuwe spelletjes bedenken en nieuwe vriendjes maken. Deze dagen draaien altijd rond een thema waarin we iets over God vertellen. Want God is degene die ons hart voor onze wijk geeft!

Na de meivakantie sluiten we aan met de zondagse sportavonden. Officieel voor de 12 plus jeugd, maar ook de jongeren zijn welkom. Een stevige pot voetbal, volleyballen, beetje kletsen en kennismaken. Of gewoon lekker tafeltennissen of touwtrekken. Tussendoor pauze met niet weg te denken ranja en dropjes! En af en toe een kort verhaal van iemand die iets wil vertellen over zijn leven met God.

We hopen op deze manier nog heel veel gezellige en waardevolle avonden te beleven!
Zin om mee te doen of ons team te helpen? Kom gezellig langs of schiet een van ons even aan.

Team “Hart voor Peelo”
Loreen, Wouter, Henry, Janine, Marije, Laura, Bob, Daryl, Henk, Dineke

ps. U kunt ons nu ook volgen op www.hartvoorpeelo.nl