Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws van GKV Het Noorderlicht. Nieuws toevoegen? Stuur een mail via de contactpagina!

Houd Peelo schoon


Vanuit Hart voor Peelo hebben we een nieuwe actie “Houd Peelo schoon”.

Samen met vrijwilligers uit de wijk en gewapend met vuilniszakken willen we onze wijk zoveel mogelijk ontdaan van zwerfvuil.

Wie ziet niet onderweg de weggegooide blikjes, flesjes en papier? Hoe makkelijk en gezellig is het om met z’n allen onze wijk schoon te houden?

Daarom willen we ongeveer elke 8 weken een zaterdagmiddag gaan afval opruimen. We starten buiten op het plein voor het Markehuus. Daar ligt materiaal, handschoenen, en een route, zodat we niet elke keer hetzelfde stukje schoonmaken. We gaan alleen of in groepjes van 2 op pad, 1,5 meter afstand. Help je mee?

Eerstvolgende opruimmiddagen:
19 maart 2022; 15:00 uur 
(NL Schoon)
17 september 2022; 15:00 uur (World Cleanup Day)
Meer info: ‘Ik wist dat we veel troep zouden vinden. Maar zoveel… Ongekend!’

Kerst 2020


Kerst in Peelo

 

Advent is kijken naar wat komt,
hoewel er weinig licht is.
Je steekt een kaars aan in de nacht,
omdat je iets van God verwacht
een wereld waar het licht is.

Zomaar een couplet uit het kinderlied van afgelopen zondag. En misschien wandelde of fietste jij deze week door onze wijk en keek je vol bewondering naar de prachtig verlichte sterren, voorzien van hoopvolle teksten die je verspreid door Peelo tegenkwam. Heb jij ze alle tien al gevonden?!

Licht, hoop, verwachting…. Woorden waar we met Kerst zo graag van willen delen. En die juist in deze tijd weer zoveel betekenis krijgen. Wat gaat het allemaal anders dit jaar en wat is het jammer dat we de mensen uit de wijk niet uit mogen nodigen voor een dienst, Lichtjestocht, kerstbrunch, etc.

Maar…. Hoewel er misschien weinig licht lijkt te zijn, mogen we ook nu (misschien wel juist nu!) het Licht van Jezus’ geboorte verspreiden.

We steken het licht aan, verspreid door Peelo. Delen hoopvolle teksten. En hopen dat een ieder wacht op het verhaal erachter. Dát verhaal klinkt rondom Kerst in de huizen. Als 3000 gezinnen in Peelo post op de mat vinden en d.m.v. een QR-code of youtube link mogen horen wat Kerst betekent voor de mensen van het Noorderlicht. Wat wij onze wijkgenoten toewensen in deze dagen. En vooral… Wat God hun te vertellen heeft!

 

Onze kerstwens: https://youtu.be/QwP1t64dVps