Kerst 2020


Kerst in Peelo

 

Advent is kijken naar wat komt,
hoewel er weinig licht is.
Je steekt een kaars aan in de nacht,
omdat je iets van God verwacht
een wereld waar het licht is.

Zomaar een couplet uit het kinderlied van afgelopen zondag. En misschien wandelde of fietste jij deze week door onze wijk en keek je vol bewondering naar de prachtig verlichte sterren, voorzien van hoopvolle teksten die je verspreid door Peelo tegenkwam. Heb jij ze alle tien al gevonden?!

Licht, hoop, verwachting…. Woorden waar we met Kerst zo graag van willen delen. En die juist in deze tijd weer zoveel betekenis krijgen. Wat gaat het allemaal anders dit jaar en wat is het jammer dat we de mensen uit de wijk niet uit mogen nodigen voor een dienst, Lichtjestocht, kerstbrunch, etc.

Maar…. Hoewel er misschien weinig licht lijkt te zijn, mogen we ook nu (misschien wel juist nu!) het Licht van Jezus’ geboorte verspreiden.

We steken het licht aan, verspreid door Peelo. Delen hoopvolle teksten. En hopen dat een ieder wacht op het verhaal erachter. Dát verhaal klinkt rondom Kerst in de huizen. Als 3000 gezinnen in Peelo post op de mat vinden en d.m.v. een QR-code of youtube link mogen horen wat Kerst betekent voor de mensen van het Noorderlicht. Wat wij onze wijkgenoten toewensen in deze dagen. En vooral… Wat God hun te vertellen heeft!

 

Onze kerstwens: https://youtu.be/QwP1t64dVps